Stadionplannen Feyenoord opnieuw onderzocht

Feyenoord gaat de plannen voor een nieuw stadion opnieuw onderzoeken. RTV Rijnmond meldt zaterdag dat een commissie de mogelijkheden de komende drie maanden gaat verkennen. De leden houden onder meer de financiering tegen het licht. Ook kijken ze naar het draagvlak bij supporters en politici.

De commissie bestaat uit Jos van der Vegt, lid van de raad van commissarissen van de club en Hans Vervat, lid van de raad van commissarissen van het stadion. Het derde lid wordt later bekendgemaakt. Ze moeten eind november met een advies komen.

Het gemeentebestuur van Rotterdam trok eerder deze maand de plannen voor een nieuwe Kuip in omdat er in de gemeenteraad geen meerderheid voor was. Met name de kosten van het nieuwe stadion zorgden voor twijfel. De gemeente zou voor 165 miljoen euro garant moeten staan en dat vinden veel partijen een te groot risico.

Algemeen directeur Eric Gudde en stadiondirecteur Jan van Merwijk zijn niet betrokken bij het nieuwe onderzoek. Van der Vegt vindt dat zij hun werk 'qua resultaat' niet goed hebben gedaan. "Nu is het tijd voor een paar nieuwe mannen."