De Boer bang voor leegloop

Amsterdam is deze zomer een gewilde bestemming voor Europese (top)clubs, maar vooralsnog zonder resultaat. Trainer Frank de Boer blijft huiverig voor de transferdeadline.

Van de Ajax-selectie wordt voornamelijk gevreesd dat Christian Eriksen en Toby Alderweireld nog vertrekken. Liverpool zou de belangrijkste gegadigde zijn om zich te versterken met het tweetal, in het geval dat Luis Suarez voor een megabedrag vertrekt.

"Tot 2 september hou je altijd die angst. Daar moeten we op anticiperen en niet zo moeilijk over doen. Hier heb je als Nederlandse club nu eenmaal mee te maken”, zegt De Boer tegen De Telegraaf. Vooral PSV heeft deze zomer al te maken gehad met een leegloop. "AZ heeft het ook al achter de rug met Altidore en Maher. Wij moeten het nog krijgen. Maar we hebben goede alternatieven…”

Eriksen en Alderweireld besloten hun toekomst nog niet definitief aan Ajax te verbinden. Siem de Jong, een ander gewild transferobject, deed dat wel. "Wij lezen ook de kranten, wij horen ook de geruchten uit het buitenland”, verklaart de middenvelder annex aanvaller. "Als ik dan weer wat hoor, vraag ik wel aan de jongens (Eriksen en Alderweireld, red.) hoe het zit en of het speelt."

Ajax speelt zaterdagavond mét Eriksen en Alderweireld om de Johan Cruijff Schaal tegen AZ. De Amsterdammers blijven in afwachting van hoe de situatie in Liverpool zich evolueert. Arsenal zou een derde bod op de oud-Ajacied voorbereiden, waarmee Liverpool waarschijnlijk meer dan vijftig miljoen euro int. Ook Real Madrid is nog niet uitgesloten als eventuele nieuwe werkgever van de Uruguayaan.