Zenders wachten komst Fox af 'met interesse'

SBS volgt de stappen van de nieuwe zender Fox 'met veel interesse'. Dat zei een woordvoerder van het bedrijf achter SBS6, Net5 en Veronica vrijdag. RTL wil eerst verdere bekendmakingen van Fox afwachten voor inhoudelijke uitspraken te doen, liet een zegsvrouw van het bedrijf weten.

"We verwelkomen Fox in het medialandschap en staan positief tegenover de nieuwe zender", aldus de woordvoerder van SBS. SBS wenst Fox 'veel succes'. "Het zal een grote uitdaging zijn om een nieuwe zender op te zetten. In het verleden bleek dat ook al niet eenvoudig, bijvoorbeeld bij Talpa."

Pas als meer duidelijk is over de programmering van Fox, wil RTL inhoudelijk ingaan op de nieuwe zender. "Het televisielandschap verandert voortdurend", zegt de woordvoerder van RTL. "Er komt nu een zender bij in het al goed gevulde landschap. We willen niet speculeren."

Fox maakte vrijdag bekend 19 augustus te starten met een nieuwe Nederlandse zender. Fox zet vooral in op sportprogramma's, series en films en richt zich op mannen en vrouwen vanaf 12 jaar. De volledige programmering wordt volgende maand bekendgemaakt.