Aanklager wil Lazio met zes punten straffen

Lazio Roma moet het nieuwe seizoen mogelijk beginnen met zes punten in de min. Aanklager Stefano Palazzi eiste die straf woensdag aan het begin van een proces over omkoping, waarbij ook Genoa en Lecce zich moeten verantwoorden. Lazio-aanvoerder Stefano Mauri kreeg een schorsing van 54 maanden tegen zich geëist.

Mauri is een van de acht spelers die beschuldigd worden van het omkopen of niet rapporteren van twee verkochte Serie A-wedstrijden. De bij het grotere publiek minder bekende spelers Omar Milanetto, Massimiliano Benassi, Antonio Rosati, Stefano Ferrario, Mario Cassano and Alessandro Zamperini hoorden schorsingen tussen de twaalf en 42 maanden tegen zich eisen.

De verkochte wedstrijden zouden Lazio - Genoa en Lecce - Lazio uit mei 2011 betreffen. Alle drie de Italiaanse clubs worden door de aanklager verantwoordelijk gehouden voor de omkoping, waarbij de rol van Lazio als leidend wordt gezien. Tegen Genoa en Lecce eiste Palazzi drie punten aftrek.

Het proces duurt tot en met donderdag. De verwachting is dat er volgende week al een uitspraak komt. Mochten de Italiaanse clubs schuldig worden bevonden, dan beginnen voor het derde jaar op rij clubs met punten in mindering. Vorig seizoen waren dat er vier uit de Serie A.