WRC FIA World Rally Championship 4 aangekondigd

Bigben Interactive kondigt in samenwerking met ontwikkelaar Milestone de racegame WRC FIA World Rally Championship 4 aan. De kernwaarden van deze nieuwe game zijn: trouw aan de licentie, een opwindende game-ervaring, toegankelijkheid voor nieuwe spelers en een dynamische en competitieve onlinemodus.

Deze verbeteringen zijn mogelijk gemaakt dankzij de feedback die de ontwikkelaar heeft ontvangen vanuit de community. Enkele van de nieuwe features in WRC FIA World Rally Championship 4 zijn nieuwe licht- en weerseffecten afhankelijk van de race en een nieuwe carrièremodus. Realisme en diepgang zijn twee van de belangrijkste pijlers van de game, met 3D-omgevingen en een HDR-systeem.

"We zijn blij en trots om de uitgever te zijn van deze beroemde racefranchise", zegt Alain Falc, CEO van Bigben Interactive. "Dit is een nieuwe stap in de partnership die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd met Milestone. Al het mogelijke wordt gedaan om de speler de meest complete en realistische WRC-game te geven."

"We zijn erg blij dat we onderdeel kunnen uitmaken van deze aankondiging en alle nieuwe features die zijn opgenomen in de 2013-versie van de game", zegt Luisa Bixio, Marketing en Sales Director van Milestone. "Dit gloednieuwe deel bevat vele verbeteringen ten opzichte van het vorige deel die zijn aangedragen door de community. Een groot deel van de gevraagde aanpassingen die we kregen via Facebook of e-mail zijn toegepast in de game. We zijn ervan overtuigd dat WRC 4 een stap voorwaarts is in de serie en dat deze door spelers zeer zal worden gewaardeerd."

WRC FIA World Rally Championship 4 is de officiële game van het 2013 FIA wereldkampioenschap rally en bevat alle wedstrijden van het seizoen 2013, compleet met alle WRC teams en –coureurs in de opnieuw ontworpen carrièremodus. Het spel bevat ook een verbeterde versie van de grafische engine met de naam Spikengine, welke vorig jaar is gelanceerd.

WRC FIA World Rally Championship 4 komt uit in oktober voor Xbox 360, pc, PlayStation 3 en PlayStation Vita.