Remake The Crow krijgt weer aanklacht om de oren

De remake van de duistere stripverfilming The Crow heeft weer een aanklacht te verduren gekregen. Jeff Most, een van de producenten van het origineel uit 1994 en de vervolgfilms, zegt zelf al met een nieuwe film over het personage bezig te zijn. Hij klaagt de producenten van de remake onder meer aan wegens fraude en contractbreuk. Eerder werden de makers al aangeklaagd door The Weinstein Company.

Nog geen anderhalf jaar geleden werd in die zaak geschikt, maar de productie liep wel enorme vertraging op. Most eist nu een niet nader benoemd bedrag aan smartengeld en compensatie voor de kosten van de rechtszaak.

The Crow gaat over een man die via een magische kraai uit de dood herrijst en wraak neemt op zijn moordenaars en die van zijn vriendin. De eerste film had ook al te maken met een inmiddels legendarische tegenslag. Hoofdrolspeler Brandon Lee, zoon van Bruce Lee, werd tijdens een stunt met vuurwapens doodgeschoten. De film werd afgewerkt met digitale nabewerking met stand-ins, toen nog een revolutionair proces.


Remake The Crow krijgt weer aanklacht om de oren (Foto: Novum)