De Zeeuw nog een jaar bij Anderlecht

Demy de Zeeuw speelt ook volgend seizoen voor Anderlecht. De Belgische club huurt de 30-jarige middenvelder nog een jaar van Spartak Moskou, meldt Anderlecht vrijdag. De 27-voudig international, die volgend jaar zomer transfervrij is, komt sinds januari op huurbasis uit voor de ploeg uit Brussel.

"Ik ben zeer gelukkig dat Anderlecht en Spartak Moskou een overeenkomst hebben gevonden want ik wil heel graag bij Anderlecht blijven", laat De Zeeuw weten op de website van Anderlecht. Toen ik hier aankwam bij de club had ik een conditionele achterstand, maar deze is nu volledig weggewerkt."

De Zeeuw hoopt met Anderlecht de Belgische titel te prolongeren."Ik ga vechten voor mijn plaats volgend seizoen en hoop met paars-wit opnieuw kampioen te worden. Ook een ronde verder geraken in de Champions League is dit jaar een doel."

De Zeeuw verruilde Ajax na het behalen van de dertigste landstitel in 2011 voor Spartak Moskou, maar in Rusland raakte hij al snel uit beeld. Eerder stond hij onder contract bij Go Ahead Eagles en AZ, waarmee hij in 2009 kampioen werd.

Bij Anderlecht speelt ook Bram Nuytinck, John van den Brom is trainer.