Werkzoekenden ontevreden over vacatures UWV

De vacatures op de website werk.nl krijgen een 4,6 van werkzoekenden. Volgens mensen die een baan zoeken is het aanbod van het UWV voor hen nauwelijks relevant. Ook de bereikbaarheid van de website krijgt met een 4,8 een onvoldoende. Dat blijkt dinsdag uit kwartaalonderzoek van Desan in opdracht van het UWV.

De klantgerichtheid van het UWV bij de zoektocht naar een baan krijgt van werkzoekenden een 6. In 2010 was dit nog een 6,9. Klanten voelen zich minder goed geholpen door de digitale dienstverlening via werk.nl. Ook de werking van de website stelt werkzoekenden voor problemen.

Uit het onderzoek van Desan blijkt verder dat de basisdienstverlening van het UWV wel met voldoendes wordt beoordeeld. Werkzoekenden vinden het aanvragen van een uitkering eenvoudig. De tijdigheid waarmee het UWV de uitkering overmaakt krijgt een 8,3.

FNV deed eveneens onderzoek naar de tevredenheid van werkzoekenden over werk.nl. De mensen die de enquête van de vakcentrale invulden gaven de vacatures op de website gemiddeld een 3.