'Jong PSV vrijwel zeker naar Jupiler League'

Jong PSV gaat vrijwel zeker naar de Jupiler League. Woensdag ging een speciale regiegroep in hoofdlijnen akkoord met de plannen voor het beloftenteam. Vrijdag volgt het definitieve, naar verwachting positieve, besluit over Jong PSV. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

De KNVB publiceert dan namelijk het competitieprogramma voor de Eerste divisie en daarin wordt Jong PSV naar alle waarschijnlijkheid opgenomen. In de regiegroep zitten onder meer de burgemeester van Eindhoven, de KNVB, de politie en het openbaar ministerie. Zij bogen zich woensdag onder andere over de veiligheid tijdens en rondom thuisduels. Het beloftenteam speelt zijn thuisduels op verschillende locaties: in het stadion van FC Eindhoven, op de Herdgang en in het Philips Stadion.

Jong PSV wordt samen met Jong Ajax en Jong FC Twente toegevoegd aan de Jupiler League, die inmiddels na de toetreding van Achilles '29 uit twintig clubs bestaat. Dat talenten krijgen door deelname aan deze competitie meer weerstand en kunnen zich daardoor sneller ontwikkelen.