FOK! wat een weer... Perioden met zon

Een zeer goeiedag allemaal! Drie storingen trokken het afgelopen etmaal over ons land. De eerste leverde in het noorden en westen flink wat regen op en de tweede zorgde in het binnenland voor een aantal millimeters. De derde trok in de avond wederom over de noordelijke provincies en bracht daar nog een aantal kleine buitjes. Op deze vrijdag lijkt het op de meeste plaatsen weer droog te blijven.

Er is vrij veel ruimte voor de zon. Toch is er ook wel plaats voor wat hoge bewolking en tevens ontstaan er in de loop van de dag ook wat uitspreidende stapelwolkjes. Het kan dus weer even betrekken en die kans is in het binnenland het grootst. De wind komt uit het zuidwesten en neemt in vergelijking met gisteren wat af, want over het algemeen staat er maar een windkracht 3 tot 5. De temperaturen lopen uiteen van 17 graden langs de kust tot 21 graden landinwaarts.

Het weekend staat weer voor de deur en dat lijken twee heel aardige dagen te gaan worden. Op zaterdag kan er een enkel buitje vallen, maar op zondag is het overal droog. Interessanter weer krijgen we op maandag, want dan zou het wel eens kunnen zijn dat we met een opstuw van warme lucht te maken gaan krijgen. De temperaturen kunnen dan oplopen tot rond de 25 graden, maar dan liggen er meteen weer onweersbuien op de loer. Ik denk wel dat niemand zich hierover zal verbazen. Het blijft toch Nederland nietwaar???

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Vlin
Vandaag bekijken we met KlapMongeaul wat vlinders.

Vlin2
Zou Klap ook een vlinderkenner zijn?  Ik hou mij aanbevolen. Prachtige plaatjes weer!