RTL schrapt Barbie uit titel realityserie

De titel van Barbies nieuwe serie bevat niet haar bijnaam. Daarmee wendt RTL 5 een geschil met Mattel, de fabrikant van Barbie-poppen, af. De speelgoedgigant stoort zich aan het gebruik van de naam Barbie door de realityster, die werd geboren als Samantha de Jong.

"Er dreigde een geschil te ontstaan tussen Mattel en RTL 5 over de naamvoering van Barbie in de programmatitel van het nieuwe seizoen", laat de zender desgevraagd weten. "Hierin hebben we geschikt, wat betekent dat de programmatitel van het komende realityseizoen niet de naam Barbie bevat."

Samantha, die door Oh Oh Cherso bekend werd als Barbie, blijft haar bijnaam wel gebruiken. "In de serie zal Samantha verder gewoon wel Barbie genoemd blijven, want dat is haar roepnaam."

Mattel liet vorig jaar al blijken niet altijd even gelukkig te zijn met Samantha's bijnaam. De speelgoedfabrikant dreigde met een rechtszaak over Barbie's Bar, de Haagse horecagelegenheid van Samantha en haar echtgenoot Michael. De bar werd op aandringen van Mattel omgedoopt tot Club Cherso.