Nieuwe interface iPhone krijgt staande ovatie

De onthulling van een nieuw besturingssysteem voor iPhone en iPad werd maandagochtend met een staande ovatie ontvangen door softwareontwikkelaars. iOS 7, dat dit najaar beschikbaar is, introduceert een nieuwe interface, de streaming radiodienst iTunes Radio en wordt voor het eerst gemaakt voor beeldschermen in auto's.

De interface van iOS 7, dat zal werken op iPhone 4, iPad 2 en nieuwere apparaten, oogt strakker dan dat van zijn voorgangers. Apple denkt dat gebruikers dankzij de vernieuwingen beter gebruik kunnen maken van de technische mogelijkheden van de telefoons en tablets.

"De introductie van iOS 7 is de meest significante update sinds de lancering van de eerste iPhone", liet Apple weten tijdens de WWDC-presentatie in San Francisco. Gebruikers krijgen onder meer gemakkelijk toegang tot het aan- en uitschakelen van internetverbindingen en bluetoothverbindingen en het bijstellen van de beeldschermhelderheid.

Daarnaast kan een iPhone of iPad, door in te loggen met een iTunes-profiel, op afstand uitgeschakeld worden. Op deze manier wil Apple diefstal van de apparaten tegengaan.

iOS 7 is deze herfst beschikbaar als gratis update voor iPod Touch, iPad en iPhone. Het besturingssysteem voor beeldschermen in auto's wordt begin volgend jaar verwacht.


Nieuwe interface iPhone krijgt staande ovatie