Brazilië en Engeland blijven in evenwicht

Brazilië heeft in voorbereiding op de Confederations Cup opnieuw niet kunnen winnen van Engeland. Beide ploegen traden aan op volle oorlogssterkte. Voor rust was het Brazilië dat de boventoon voerde in het Maracaña-stadion in Rio de Janeiro.

Barcelona-aanwinst Neymar en zijn ploeggenoten Oscar en Hulk konden doelman Joe Hart echter niet verschalken. Engeland liet weinig zien vóór de pauze. Het was dan ook niet gek dat Brazilië na 57 minuten de voorsprong pakte. Lazio-middenvelder Hernanes raakte eerst de lat met een goed schot, en spits Fred was er als de kippen bij om de 1-0 te scoren.

Bondscoach Roy Hodgson van Engeland reageerde door Alex Oxlade-Chamberlain te laten invallen. De Arsenal-speler beloonde dat vertrouwen met een goal vijf minuten later. Op aangeven van Wayne Rooney scoorde hij de gelijkmaker met een laag schot in de hoek, buiten bereik van Julio Cesar.

Engeland leek geïnspireerd door de goal en tien minuten voor tijd kwam de ploeg zelfs op voorsprong. Wayne Rooney had wel wat geluk, omdat zijn schot van richting werd veranderd en zo over Julio Cesar in het doel vloog.

Maar Brazilië stelde een paar minuten later al orde op zaken. Lucas gaf een bal voor van de zijkant en Paulinho scoorde de 2-2 met een acrobatisch hoogstandje. Engeland kon de 2-1 zege uit februari dus geen vervolg geven.