Sammer: "Robben blijft zeker bij Bayern"

Arjen Robben zou volgens Duitse media op de nominatie staan om te vertrekken bij Bayern München nu Pep Guardiola vanaf de zomer trainer wordt bij de Beierse club. Onzin, stelt sportdirecteur Matthias Sammer daags na de gewonnen Champions League-finale tegen Borussia Dortmund, waarin Robben vlak voor tijd de winnende treffer maakte.

"In Duitsland zijn zoveel onzinverhalen geschreven het afgelopen jaar. Ook dit hoort daarbij. Hij heeft nog twee jaar contract bij ons en is komend jaar speler van Bayern. Dat is zeker", tekende De Telegraaf op uit de mond van Sammer.

Het vastleggen van Mario Götze van Borussia Dortmund werd gezien als een voorteken voor het vertrek van Robben. Sammer wil daar echter niets van weten en spreekt zijn waardering uit voor de Nederlander.

"Arjen is een grote speler en voor zijn carrière is dit van enorme betekenis. Je bent pas echt een grote kampioen, als je ook een internationale titel achter je naam hebt staan. Bayern heeft deze titel aan hem te danken. Arjen heeft natuurlijk veel tegenslag gehad in zijn loopbaan, maar ditmaal was hij een echte ‘champion’."