Räikkönen kan uit meerdere opties kiezen

Kimi Räikkönen wil voorlopig nog niet beslissen waar hij in 2014 zal gaan racen. De Lotus-coureur kan bij zijn huidige werkgever blijven, maar ook Red Bull Racing hengelt openlijk naar de Fin die Mark Webber mogelijk kan gaan vervangen.

Räikkönen sprak met F1-journalist Adam Cooper. "Er zijn meerdere opties. Dat is geen geheim. Misschien rij ik volgend jaar wel helemaal niet in de Formule 1. Ik heb geen enkel contract. Als er iets verandert aan de situatie laat ik het weten, zo simpel is dat. Ik zal die beslissing niet zo snel maken. Dat heeft tijd nodig, welke beslissing het ook is."

De Fin weet dat hij zo onderdeel van de geruchtenmolen wordt omdat hij beschikbaar is en bij een aantal teams wat contracten aflopen. "Ik heb helemaal geen haast om een contract te tekenen. Als ik zenuwachtig was geweest had ik wel bij Lotus getekend. Ik doe gewoon mijn best en ik zie wel wat er op mijn pad komt. We hoeven deze discussie niet elke dag te voeren. Ik ga mijn beslissing in de loop van het jaar maken en dan zie ik het allemaal wel."