Hockeysters Den Bosch via Laren naar finale

De vrouwen van Den Bosch gaan de finale van de play-offs spelen. In het allesbeslissende duel was de Bossche ploeg met 4-0 te sterk voor Laren. Amsterdam wordt de tegenstander van Den Bosch. De hoofdstedelingen wonnen met 2-1 van SCHC.

Het derde duel van de halve finale begon spetterend aan de Oosterplas. Beide equipes zorgde voor flink wat vuurwerk op het veld. De afgelopen twee duels wat het met name Den Bosch dat uiterst fel begon, maar zaterdag schoot ook Laren – zonder de geblesseered Naomi van As – uit de startblokken. De eerste kans was voor de thuisploeg en die werd meteen verzilverd. Maartje Paumen deed waar ze goed in is en zette de 1-0 via een strafcorner op het scorebord. Nog geen minuut later mochten de bezoekers aanleggen voor een korte hoekslag. Deze werd echter niet benut, het schot van Kim Lammers belandde op de stick van Lizzy Koeton.

Nog geen vier minuten later mocht Den Bosch weer een corner nemen. Joyce Sombroek pareerde de push voortreffelijk. Ook op de drie corners die in de eerste helft volgden reageerde de geweldig keepende Sombroek uiterst attent. Zowel Laren als Den Bosch kreeg nog een paar kansjes, maar pas in de twintigste minuut veranderede de stand op het scorebord. Het was Frederique Matla die, na een voorzet van Sabine Mol, de 2-0 op haar naam kon schrijven. Ondanks de tweede tegentreffer bleef Laren vooruit en optimistisch hockeyen. De bezoekers hadden nog een doelpoging, maar Vicky van den Broek kon de voorzet van Miek van Geenhuizen niet in een doelpunt omzetten.

In het tweede bedrijf was het met name Den Bosch dat de overhand had. De ploeg zette veel druk op de bezoekers en creëerde kans na kans. De Brabanders stuitten echter regelmatig op de prima spelende verdediging van de Gooise vrouwen. Uiteindelijk was het in de 48ste minuut wel raak voor de vrouwen van Ehren. Na een scrimmage voor het doel van Sombroek trof Lieke Hulsen doel: 3-0. Laren had meteen de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar zowel de scrimmage voor het doel van Koeton, als de voorzet van Lammers op Macey de Ruiter mondde in niets uit. De gastvrouwen wisten daarentegen nogmaals het doel te treffen. Vera Vorstenbosch schreef vijf minuten voor tijd de 4-0 op haar naam.