Oranje Zwart via Kampong naar de mannenfinale

Oranje Zwart heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de mannenfinale. De Eindhovenaren wonnen in het derde en beslissende halve finaleduel tameliijk eenvoudig van Kampong: 4-0. In de eindstrijd treft OZ Rotterdam, dat zich zaterdag plaatste voor de finale.

Kampong begon alleraardigst aan het derde onderonsje tussen deze teams. De Utrechters versierden in de eerste drie minuten twee strafcorners, die allebei geen resultaat opleverden. Na het eerste stormpje van de domstedelingen nam OZ het initiatief over. Uit het Eindhovense overwicht ontstonden corners. Veel corners. Pas bij poging vijf was het raak, doordat Muhammad Rizwan – zaterdag nog in opspraak geraakt wegens vermeend naslaan – een rebound benutte en OZ hierdoor aan de leiding bracht. ‘Suarez’, zong het Kampong-publiek de Pakistaan toe.

Vijf minuten voor rust tekende Rob Reckers voor de tweede Eindhovense treffer. En die voorsprong kwam amper meer in gevaar voor de thuisploeg. Kampong kon geen list verzinnen om de Brabanders nog aan het wankelen te brengen. Sterker: Na zo’n kwartier na rust prikte Paul Maas de 3-0 binnen, waardoor de wedstrijd van alle spanning werd ontdaan. In de slotfase strooide Reckers nog wat extra zout in de inmiddels gapende Utrechterse wond, door de eindstand op 4-0 te bepalen.

OZ plaatst zich zogezegd voor de eindstrijd tegen Rotterdam. Kampong rest de strijd om het overgebleven EHL-ticket tegen Bloemendaal. Op 25 mei staan deze ploegen voor het eerst tegenover elkaar.