Gaite Jansen nog niet klaar voor Hollywood

Gaite Jansen voelt zich na haar nationale succes nog niet klaar voor een carrière in het buitenland. "Ik moet eerst veel beter worden", lacht de 21-jarige actrice voor de camera van Novum Nieuws. "Maar als de kans zich voordoet, grijp ik hem met beide handen aan".

Jansen was al te zien in 170Hz, Lotus en De Groeten van Mike!. De film Steekspel van Paul Verhoeven, waarin zij een rol speelde, won onlangs een Digital Emmy.

De actrice is enorm vereerd met de internationale filmprijs, maar beseft dat ook die niet genoeg is om de stap naar Hollywood te wagen. "Nederland is heel klein, dus ik probeer mijn horizon te verbreden, maar ik heb nog geen concrete ambities om naar het buitenland te gaan."

De Rotterdamse was in 2011 genomineerd voor een Gouden Kalf voor 170 Hz, maar greep naast de prijzen. Jammer, maar de actrice focust zich liever gewoon op haar werk dan op onderscheidingen. "Het is supertof om voor zo'n grote prijs genomineerd te worden, maar ik ben nu gewoon bezig met wat ik elke dag op de set doe."

Jansen doelt op haar rol van Sarith in de boekverfilming Hoe Duur Was de Suiker?, waarvan de opnames momenteel plaatsvinden in Zuid-Afrika. In dit slavendrama, dat in september in de bioscoop verschijnt, speelt ze een jonge Hollandse vrouw die verbitterd raakt door het harde leven in de koloniale tijd op een Surinaamse suikerrietplantage. Jansen is dit jaar ook nog te zien in het drama Supernova.

Gaite Jansen nog niet klaar voor Hollywood. (Foto: Novum)
Gaite Jansen nog niet klaar voor Hollywood. (Foto: Novum)