Nintendo Land meest verkochte Wii U-game

Met 2,6 miljoen verkochte exemplaren is Nintendo Land het populairste spel voor Wii U. New Super Mario Bros U volgt met 2,15 miljoen stuks. Dat heeft Nintendo woensdag bekendgemaakt bij een bespreking van zijn jaarcijfers. Beide spellen zijn sinds de lancering van Wii U, waarvan 3,45 miljoen stuks verkocht zijn, verkrijgbaar. Verkoopcijfers van andere spellen zijn niet bekend.

Volgens deze cijfers beschikken twee op de drie Wii U-bezitters over Nintendo Land of New Super Mario Bros U. Het is niet bekend hoeveel van de verkochte exemplaren van Nintendo Land en New Super Mario Bros U gebundeld waren met de spelcomputer. Volgens Nintendo heeft het bedrijf gemiddeld 3,8 spellen per Wii U verkocht.

In de komende maanden komt het bedrijf met nieuwe spellen gebaseerd op eerdere successen. Zo komt Nintendo met Wii Fit U. Voorganger Wii Fit was met bijna 44 miljoen exemplaren een enorme hit voor Nintendo Wii. Daarnaast staat een nieuwe Mario Kart in de planning, goed voor 33,6 miljoen verkochte Wii-spellen.


Nintendo Land meest verkochte Wii U-game