Hockeyvrouwen walsen in oefenduel over India heen

Het oefenduel dat dinsdagmiddag werd gespeeld door de vrouwen van Nederland en India is geëindigd in een grote zege voor Oranje. Op de velden van Kampong werd het liefst 9-0.

Maartje Paumen opende al binnen twee minuten de score. Kelly Jonker verdubbelde de stand in de 22ste minuut: 2-0. Vier minuten later maakte Kim Lammers er 3-0 van, gevolgd door een treffer van Carlien Dirkse van den Heuvel. Eva de Goede maakte vlak voor rust nog een doelpunt, maar deze werd, met onbekende reden, afgekeurd.

In het tweede bedrijf was Paumen opnieuw trefzeker. Via een strafcorner zette ze de 5-0 op het scorebord, gevolgd door de 6-0 die ze via een strafbal maakte. Een kleine tien minuten later was het de beurt aan Naomi van As: 7-0. Kelly Jonker, die in het duel tijdelijk naar de kant moest omdat ze een bal op haar keel kreeg, schreef de 8-0 op haar naam. Paumen maakte uiteindelijk haar vierde doelpunt van de wedstrijd en bepaalde de eindstand op 9-0.