Moss: "Vrouwen niet geschikt voor winnen in F1"

In de afgelopen jaren zijn enkele vrouwen erin geslaagd om goede posities in de Formule 1 te bemachtigen. Zo is Monisha Kaltenborn teambaas bij Sauber en is Claire Williams onlangs gepromoveerd tot assistent-teambaas bij Williams. Bij datzelfde team is Susie Wolff reserve coureur en daar blijft het volgens Sir Stirling Moss voorlopig bij.

Oud-coureur Moss meldt aan BBC Radio 5 Live dat hij vrouwen voorlopig nog niet in de F1 ziet racen, ondanks dat dit in het verleden wel enkele malen voor is gekomen. "Ze zijn sterk genoeg, maar ze missen de mentaliteit om hard wiel-aan-wiel te racen. Er lopen genoeg goede dames rond, maar zodra het erop aan komt worden toch andere dingen gevraagd. De mentale stress die dat teweeg brengt is toch lastig voor vrouwen. Volgens mij zijn ze gewoon niet geschikt om te winnen in de Formule 1."

Wolff is op zijn zachtst gezegd niet blij met de uitspraken van Moss. "Ik weet niet waar ik moet beginnen. Ik ben het totaal niet met hem eens. Deze opmerkingen doen de kriebels over mijn rug lopen. Ik heb veel respect voor Stirling, maar hij is van een andere generatie. Voor Moss is een vrouw in een Formule 1-auto niet voor te stellen, dat mag. Maar de sport is geëvolueerd en is veel veiliger dan in zijn tijd."