Button tevreden na China

Met maar twee pitstops haalde Jenson Button de finish in China. Door deze strategie werd de Brit vijfde, Sergio Perez kwam als elfde over de streep.

"Niet de meest spannende strategie, maar wel effectief. Ik ben heel blij met mijn vijfde plaats en het team mag ook tevreden zijn. We wisten van tevoren dat dit een lastige race zou worden. We waren niet snel genoeg om op dezelfde strategie als de anderen te rijden en kozen er daarom voor om het met twee pitstops te doen in plaats van drie. Dit betekende wel dat ik heel goed voor mijn banden moest zorgen en op sommige momenten andere coureurs er lang moest laten. In plaats van met anderen te vechten moest ik het dus rustig aan doen, wat niet echt spannend is als je aan het racen bent, maar het leverde ons vandaag wel tien punten op. We weten dat we nog wat werk te verzetten hebben om vooraan mee te kunnen doen, maar dit was verder geen slecht weekend," aldus de oud wereldkampioen.

Perez haalde geen punten maar had wel een boeiende race. Zo reed hij onder andere tegen Kimi Raikkonen op. "Het was een zware middag voor me. Ik wist vandaag niet in een goed ritme te komen en worstelde met mijn auto. De eerste stint ging nog redelijk, waarna het erop leek dat we nog wel een goed resultaat konden scoren, maar daarna kreeg ik problemen met de banden, waardoor ik niet zo hard meer kon. We zijn nog steeds niet snel genoeg, maar het was wel een leerzaam weekend voor het team. We hebben nu een iets beter idee van wat er moet gebeuren," aldus de Mexicaan.