Schijtaandrang kost meisje rijbewijs

Martina Koller had een wel heel bijzondere reden om te hard over de Zwitserse snelweg te jagen. Het tienermeisje moest namelijk nodig schijten. Bromsnor kon er echter niet om lachen en nam haar rijbewijs in.

De Heilige Hermandad van St Gallen zag onlangs een auto over de A1 richting Chur racen. Hierop zette de Zwitserse politie direct de achtervolging in. Na een wilde achtervolging door St Margrethen zette de 19-jarige bestuurster haar autootje bij haar huis aan de kant van de weg.

Omdat op de achterbank het tweejarige dochtertje van Martina lag te slapen, namen de agenten direct het rijbewijs van de tienermoeder in. Volgens de politie had zij zich schuldig gemaakt aan meer dan tien overtredingen.

"Ik moest naar huis, want ik moet erg nodig poepen", luidde haar verweer. Volgens de politie was de dame in kwestie niet al te snugger. "Als ze niet zo'n haast had gehad, had ze gezien dat ze zeker vier openbare toiletten was gepasseerd", aldus een van de agenten. Of het het meisje dun door de broek is gelopen, is helaas niet bekend.