Wurz: "Webber moet rol tweede rijder accepteren"

Oud-Formule 1-coureur Alexander Wurz roept Mark Webber op de rol van tweede coureur bij Red Bull Racing te accepteren. De Oostenrijker vindt tegenover Spox dat de 36-jarige Australiër zo beter af is dan krampachtig vast te houden aan een gelijke status ten opzichte van drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Bij een aantal andere teams is de rolverdeling tussen de coureurs wel duidelijk en Wurz vindt dat dit ook bij Red Bull moet gebeuren. "Webber ontvangt een miljoenensalaris om de pijn te verzachten. Als hij denkt dat hij het ergens anders beter kan krijgen, dan moet hij afscheid nemen van Red Bull Racing. Maar ik zou deze bittere pil voorlopig wel slikken. Hij bevindt zich bij een team waarmee hij successen kan vieren. Met een beetje geluk voor hem en pech voor Vettel kan Webber zelfs voor de titel gaan. En anders speelt hij tweede viool, verdient veel geld en is een van de sterren van de show."

Ook bij Mercedes is de pikorde nog niet bepaald. "Ik denk niet dat Lewis Hamilton de status van eerste coureur heeft. Nico Rosberg en zijn management hebben direct na Sepang ongetwijfeld aangeklopt bij de teamleiding met de vraag of dit de pikorde is of dat het ging om een spontane, logische beslissing. Ross Brawn heeft niet nagedacht over de frictie en de misverstanden die het teweeg zou brengen."