[Serie A] Hoofdrol Hernanes in onbesliste Romeinse derby

De derby tussen AS Roma en Lazio heeft maandagavond geen winnaar opgeleverd. Voor vijftigduizend toeschouwers in het Stadio Olimpico werd het 1-1. Hernanes van Lazio eiste de absolute hoofdrol voor zich op door te scoren, een penalty te missen en er eentje te veroorzaken.

Lazio blijft door het gelijkspel steken op de vijfde plaats in de Serie A. De ploeg houdt wel de voorsprong van drie punten op Roma, dat zevende staat, intact.

Hernanes zette Lazio na een kwartier spelen met een geweldige uithaal op voorsprong. Kort na rust kreeg hij ook de kans om er 0-2 van te maken toen Marquinhos met een handsbal een penalty veroorzaakte. De Braziliaan knalde vanaf elf meter echter wild naast het doel van Maarten Stekelenburg.

Nog geen tien minuten na zijn misser ging Hernanes opnieuw in de fout door in het strafschopgebied Miralem Pjanic te vloeren. Fransesco Totti maakte vervolgens geen fout vanaf de stip. Lazio speelde door een rode kaart voor Giuseppe Biava de laatste twintig minuten met tien man.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er buiten het stadion een steekpartij. Daarbij vielen zeker vier gewonden. Ook werd een ambulance bestookt met vuurwerk en stenen.

Hoofdrol Hernanes in onbesliste Romeinse derby (Foto: Novum)