Gezochte Amsterdammer verwondt agenten

Een 41-jarige Amsterdammer is vrijdagavond opgepakt, nadat hij bij een achtervolging meerdere politieauto's had beschadigd. Twee agenten raakten gewond in hun poging de man te arresteren, meldt de politie zaterdag.

Rond 21.15 uur zag een agent een auto op de Jan van Galenstraat in de hoofdstad gevaarlijk geparkeerd staan en sprak de bestuurder hier op aan. De 41-jarige bestuurder bleek te worden gezocht vanwege een diefstal en moest mee naar een politiebureau.

De Amsterdammer gaf aan nog even wat uit zijn auto te willen pakken. Hij stapte echter snel in en reed weg. De agent, die op een fiets zat, probeerde dit nog te voorkomen en werd enkele meters meegesleurd. Uiteindelijk liet hij echter los. De agent raakte gewond aan zijn enkel.

Verschillende agenten keken vervolgens uit naar de gevluchte man. Op de A10 werd hij gezien. Een achtervolging werd ingezet. Bij de Coentunnel drukte de Amsterdammer een politieauto van de weg. De wagen kwam tegen een vangrail aan. Een agent raakte hierbij lichtgewond. Bij de Zeeburgertunnel kon de man uiteindelijk worden klemgereden en worden aangehouden.