Vierde periode Eerste Divisie over zes duels

De vierde periode in de Eerste Divisie wordt betwist over slechts zes wedstrijden. Dat is het gevolg van het faillissement van SC Veendam, meldt de KNVB woensdag. Die club, waarvan het bankroet dinsdag onherroepelijk werd, is uit de competitie geschrapt.

FC Oss is de nieuwe koploper in de vierde periode met tien punten uit vier duels. Daarna volgen drie clubs met tien punten uit vijf duels. FC Volendam staat er met de volle winst uit drie wedstrijden nog beter voor, maar staat pas vijfde.

"Het is een triest gegeven dat SC Veendam geen deel meer uitmaakt van het betaald voetbal", stelt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. "Met name voor iedereen die zich de afgelopen periode hard heeft ingezet om het faillissement nog af te kunnen wenden, is dit een enorme teleurstelling."

De spelers van Veendam zijn overigens nog niet transfervrij, stelt de voetbalbond. Arbeidscontracten lopen namelijk gewoon door tenzij ze door de curator worden opgezegd of met wederzijds goedvinden worden beëindigd.

Voor niet-transfervrije spelers is er geen mogelijkheid meer om dit seizoen nog naar een andere club over te stappen. Wel mogen zij meetrainen bij een andere club en oefenwedstrijden spelen.