Carré viert alsnog zijn 125-jarig jubileum

Koninklijk Theater Carré in Amsterdam viert woensdagavond alsnog zijn 125-jarig jubileum met koningin Beatrix. Het feest zou aanvankelijk op 3 december plaatsvinden met een 'buitengewone galavoorstelling', maar die werd op het laatste moment afgelast door de plotseling dood van acteur Jeroen Willems.

Willems (50) was een van de 20 artiesten die in Carré zouden optreden tijdens de voorstelling, waar ook koningin Beatrix bij zou zijn. Tijdens de repetities kreeg hij een hartstilstand.

Eerder dit jaar werd een nieuwe datum geprikt voor de galavoorstelling, waarin Carré terugblikt op de afgelopen 125 jaar. Op het podium komen alle genres voorbij die de afgelopen decennia in het theater de revue passeerden, van circus en cabaret tot klassieke muziek en dans.

Theater Carré opende op 3 december 1887 zijn deuren met de 'Groote Parade Gala Openingsvoorstelling in de Hoogere Rijkunst, Paardendressuur en Gymnastiek'. Oscar Carré had aan de Amstel het imposante stenen gebouw neergezet voor zijn circus.

Carré viert alsnog zijn 125-jarig jubileum
Carré viert alsnog zijn 125-jarig jubileum (Foto: ANP)