NOS heeft rechten EK2016 binnen

Het Europees kampioenschap voetbal van 2016 in Frankrijk zal exclusief worden uitgezonden door de NOS. De publieke omroep heeft alle uitzendrechten bemachtigd voor de eindronde. Deze rechten gelden voor TV, radio en (mobiel) internet. Het EK 2016 zal het eerste EK zijn dat met 24 landen gespeeld gaat worden, voorheen deden er zestien landen mee. 

Het EK van 2016 zal plaats hebben van 10 juni tot en met 10 juli. De NOS heeft ook al de rechten binnen voor de Olympische spelen in dat zelfde jaar. "Het uitzenden van grote sportevenementen als het EK voetbal blijft, ook in de moeilijke jaren die voor ons liggen, topprioriteit voor de NOS en de publieke omroep. Letterlijk heel Nederland kijkt, luistert en leeft mee tijdens zo'n groot evenement", aldus algemeen directeur Jan de Jong.

"Oranje en het voetbal is van ons allemaal. Alleen door sport blijft de publieke omroep ook echt breed en ook echt van iedereen. In 2016 vier weken topvoetbal kijken, zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen als consument, zou wel eens een zeldzaamheid kunnen worden."