Jason West weg bij Respawn

Na een tumultueuze start heeft Jason West zijn nieuwe gamestudio Respawn Entertainment vaarwel gezegd. Topman Vince Zampella laat in een verklaring weten dat West om privéredenen afscheid heeft genomen van het bedrijf. Of West wordt vervangen of Zampella alleen aan het hoofd blijft, is niet bekend.

West en Zampella werkten samen sinds de oprichting van gamestudio Infinity Ward in 2002. Voor uitgever Activision werkten zij aan de Call of Duty-reeks totdat zij in maart 2010 ontslagen werden door Activision. Dit had verschillende rechtszaken tot gevolg en de helft van de medewerkers van Infinity Ward keerden het bedrijf de rug toe.

De startperiode van Respawn Entertainment was alles behalve vloeiend. Het nieuwe bedrijf van West en Zampella ging een samenwerking aan met de concurrerende uitgever Electronic Arts, hetgeen nieuwe rechtszaken tot gevolg had met Activision.

Tot op heden is niet bekend aan welk spel Respawn werkt. In juni wordt hun eerste game onthuld, waarvan bekend is dat het om een schietspel gaat.