'Badr Hari-roman Bad Boy wordt verfilmd'

Het boek Bad Boy over Badr Hari wordt wellicht verfilmd. Abdelkader Benali is in onderhandeling over de filmrechten van zijn roman over de omstreden kickbokser. Dat zei de schrijver vrijdag in het NTR-programma De Halve Maan. Eerder deze week liet Uitgeverij De Arbeiderspers weten dat Bad Boy in augustus uitkomt.

"Ik ben al een tijdje in gesprek met een bekende Nederlandse filmmaker, de onderhandelingen gaan de goede kant op", licht Benali toe tegen Novum Nieuws. De schrijver wil de naam van de filmmaker nog niet onthullen. "Dan help ik mijn eigen onderhandelingen om zeep", lacht hij.

Hari, die sinds de zomer een relatie heeft met Estelle Cruijff, wordt verdacht van een reeks geweldsdelicten, die hij deels heeft bekend. Zo zou hij miljonair Koen Everink hebben mishandeld op dancefeest Sensation.

Hari zat maanden vast en kwam 21 januari onder voorwaarden vrij. Hij mag niet praten met getuigen en mag tussen 20.00 uur en 08.00 uur niet in horecagelegenheden komen. Deze maand staat Hari voor het eerst in lange tijd weer in de ring, in Kroatië. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak staat gepland voor na de zomer.

Badr Hari blijft vastzitten (Foto: ANP)