Arkedo Studios stopt met games maken

Arkedo Studios, de ontwikkelaar van onder andere Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit, stopt met het ontwikkelen van games. Dat heeft de studio recent bekendgemaakt. Er zijn nog twee spellen die al af zijn en utgebracht moeten worden, maar daarna worden er geen games meer ontwikkeld.

"Arkedo Studios bestaat nog steeds, maar er zijn geen medewerkers meer in dienst. Er worden ook geen games meer geproduceerd", zegt creative director Aurelien Regard.

Regard benadrukt dat Arkedo Studios niet failliet is of anderszins in de problemen is geraakt. Hij zegt dat het voor de toekomst absoluut interessant is om het bedrijf te behouden. Ook hoopt hij dat de twee ontwikkelde games binnenkort kunnen worden uitgebracht.

Volgens Regard waren er nog genoeg financiële middelen aanwezig binnen het bedrijf. De toekomstplannen van Regard en mede-oprichter Camille Guermonprez lagen voor beiden op een plek die niet bij Arkedo zou zijn. Om deze reden is de ontbinding van de studio twee jaar eerder ingezet dan oorspronkelijk gepland.