Ook paardenvlees in maaltijden Nestlé

Voedingsmiddelengigant Nestlé heeft in Italië en Spanje zijn pastamaaltijden uit de schappen laten halen nadat uit DNA-tests was gebleken dat de maaltijden paardenvlees bevatten. Op de verpakking stond alleen aangegeven dat de maaltijden bereid waren met rundvlees.

De Britse voedsel- en warenautoriteit spreekt van waarschijnlijk gesjoemel of ernstige nalatigheid als een product meer dan 1 procent van een vreemd ingrediënt bevat. Het percentage paardenvlees in de maaltijden Buitoni Beef Ravioli en Beef Tortellini van Nestlé lag boven de 1 procent.

Nestlé zegt het gebruikte vlees te hebben afgenomen van zijn Duitse toeleverancier H.J. Schypke. De voedselfabrikant heeft ook bevroren vlees uit de handel gehaald dat als Lasagnes à la Bolognaise Gourmandes aan cateringbedrijven in Frankrijk werd verkocht.

Onderzoek in Groot-Brittannië wees vorige week al uit dat het paardenvleesschandaal zich niet langer beperkt tot diepvriesproducten uit de supermarkt. Ook in schoolmaaltijden, maaltijden voor ziekenhuizen en in gerechten in restaurants is paardenvlees aangetroffen.