Joss Whedon over S.H.I.E.L.D.

Joss Whedon is maar een druk mannetje. Hij heeft zo'n beetje al zijn tijd voor de komende jaren gereserveerd voor betrokkenheid bij alle Avengergerelateerde projecten. Inclusief een tv-serie over de organisatie S.H.I.E.L.D.

Schrijver en regisseur Whedon: "Het wordt een erg hoopvolle show. Het gaat niet over moord, het gaat niet over misdaad, niet over mensen die naar hun eigen navel staren. Het gaat over mensen die elkaar proberen te helpen. Dat trekt me ook aan in de strips. Er waren kostuums en coole slechterikken, maar het stónd ergens voor. Dat moet een show ook doen." Verder zei Whedon niet teveel bekende Marvel-gezichten te verwachten. "We hebben het er wel over, maar ik wil mensen eerst kennis laten maken met de personages die we voor de show gecreëerd hebben."

S.H.I.E.L.D. is de geheime antiterroristische veiligheidsdienst die geleid wordt door Nick Fury, die ook het Avengers Initiatief bedacht. De serie zal zich meer op deze dienst richten en minder op het superheldenaspect, al zullen superhelden in alle soorten en maten vast hun opwachting maken. Eerder is in ieder geval al aangekondigd dat de serie veel actie zal bevatten. Een manager van ABC, die de pilot besteld heeft, gaf eerder ook al aan dat het script "erg Joss" is en dus naast een spannende verhaallijn ook de nodige humor bevat.

Onlangs zijn de opnames afgerond voor de pilot aflevering. Vast staat dat Clark Gregg trugkeert als agent Phil Coulson. Andere rollen zijn voor Minga-Na (Stargate Universe), Chloe Bennet (Nashville), Elizabeth Henstridge en Iain De Caestecker. Het gerucht ging dat Cobie Smulders ook weer zou opduiken als Maria Hill, maar Whedon is voorzichting: "Haar schema staat weinig ruimte voor betrokkenheid toe, maar als we haar kunnen krijgen doen we dat zeker."

Wanneer de pilot te zien zal zijn bij ABC is nog niet duidelijk. Wel heeft de zender de productie versneld om hem zo snel mogelijk op tv te krijgen. Er is veel vertrouwen in het succes van de pilot, want Whedon is al bezig met verhaallijnen voor de serie. 

Cobie Smulders en Clark Gregg als Agent Hill en Agent Coulson
Cobie Smulders en Clark Gregg als Agent Hill en Agent Coulson