[Serie A] Roma verslaat koploper Juventus

Maarten Stekelenburg heeft met AS Roma zaterdag een grote zege geboekt in de Serie A. Koploper Juventus verliet het Stadio Olimpico in de Italiaanse hoofdstad zonder punten: 1-0. Oudgediende Francesco Totti scoorde een kwartier na rust de enige treffer van de wedstrijd.

Chievo Verona en Palermo speelden eerder zaterdag met 1-1 gelijk. Mauro Formica opende de score namens Palermo, maar Chievo kwam via een strafschop op gelijke hoogte. Elf minuten na rust benutte Cyril Thereau het buitenkansje.

In Engeland lukte het Everton niet om Oldham Athletic te verslaan in de FA Cup: 2-2. Jordan Obita zette Oldham, dat degradatievoetbal speelt in de League One, het derde Engelse niveau, op 1-0.

Via Victor Anichebe en Phil Jagielka draaide Everton het duel om, maar Oldham weigerde op te geven. In de laatste minuut was het Matt Smith die de gelijkmaker scoorde en een replay afdwong.

In Spanje pakte Osasuna een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie. De Baskische ploeg won met 1-0 van directe concurrent Real Zaragoza. Kike Sola scoorde al in de vierde minuut.