[Primera División] Sevilla in linkerrijtje na overwinning

Sevilla won vrijdagavond in eigen huis overtuigend van promovendus Deportivo La Coruña (3-1). De thuisploeg was al voor rust klaar met Depor. De thuisploeg begon ijzersterk aan het duel. Al na zes minuten was het raak. Middenvelder Ivan Rakitić werkte binnen op aangeven van Coke. Binnen het halfuur was het 2-0 via Gary Medel, die werd bediend door vleugelspeler Jesús Navas.

Een kleine vijf minuten later kwamen de bezoekers terug. Een eigen doelpunt van Geoffrey Kondogbia was daar debet aan. Waar de bezoekers met een kleine achterstand de kleedkamers in dachten te gaan, besloot Medel anders. De middenvelder maakte nog voor rust zijn tweede van de avond: 3-1.

Door de overwinning gaat Sevilla van de elfde naar de tiende plek. Real Valladolid heeft echter nog een wedstrijd tegoed. Sevilla heeft nu 32 punten uit 24 wedstrijden. De achterstand op plaatsen die recht geven op het spelen van Europa League-voetbal is vier punten.