Michael Keaton in Need for Speed-film

De Amerikaanse acteur Michael Keaton gaat de organisator van een illegaal racetoernooi spelen in de gameverfilming Need for Speed. Dat schrijft filmwebsite The Hollywood Reporter. Keaton is vooral bekend van zijn rol als Batman en Beetlejuice in films van regisseur Tim Burton.

De hoofdrollen in de Need for Speed-film worden gespeeld door de Britse Dominic Cooper en de Amerikaanse Aaron Paul. Need for Speed gaat over een coureur, de rol van Paul, die in de bak heeft gezeten voor de dood van een van zijn vrienden. Als hij vrijkomt, wil hij wraak. Cooper speelt een andere oud-coureur die racewagens bouwt.

Cooper speelde eerder Howard Stark in Captain America en is bekend van films als My Week with Marilyn en The Devil's Double. Paul verwierf faam met zijn rol als drugsdealer Jesse Pinkman in de hitserie Breaking Bad. Voor de regie van de racefilm tekent Scott Waugh, die in 2011 de actiefilm Real Steel afleverde.

Het scenario van de film is niet gebaseerd op een van de tientallen delen van Need for Speed. Toch is de verfilming volgens de makers trouw aan de gamereeks, waarvan sinds de eerste game in 1994 140 miljoen spellen zijn verkocht. Volgens uitgever Electronic Arts heeft de reeks in totaal vier miljard dollar opgeleverd.


Michael Keaton in Need for Speed-film (Foto: Novum)