Ook Union is snel klaar met Adu

Philadelphia Union zal geen beroep meer doen op Freddy Adu. De club heeft een brief naar de supporters gestuurd waarin valt te lezen dat de speler niet meer in de plannen voorkomt.

"Freddy is niet verkocht of verhuurd. Hij blijft een speler van ons, maar in feite betalen we hem zonder dat hij nog voor ons in actie zal komen", meldt clubmanager John Hackworth in een brief aan de aanhang van Philadelphia Union. Adu verloor vorig seizoen zijn basisplaats. Hij speelde 24 wedstrijden voor de Amerikanen en vond daarin vijf keer het net. Hij leverde één assist af. Binnenkort begint Union aan een nieuw seizoen in de Major League Soccer.

De carrière van Adu begon veelbelovend met zijn profdebuut op 14-jarige leeftijd. Nadat hij naar Europa was verkast, maakte hij de verwachtingen nooit waar bij Benfica, AS Monaco, Belenenses en Aris Saloniki. Bij Ceykur Rizespor raakte hij weer in vorm, maar na een stap hogerop raakte hij opnieuw in een dip.

"We hebben in de afgelopen jaren een paar risico's genomen waar we op de lange termijn nog steeds last van hebben. Freddy is daarvan een van de grootste voorbeelden", schrijft Hackworth aan de fans van Union.