[Bundesliga] HSV met Van der Vaart niet voorbij Nürnberg

Hamburger SV is er zondag in de Bundesliga niet in geslaagd FC Nürnberg te vloeren. Artjoms Rudnevs zette de Hamburgers in de zeventigste minuut op voorsprong, maar Tomas Pekhart deed die goal vijf minuten later alweer teniet.

De ploeg van de van een blessure teruggekeerde Rafael van der Vaart, die de hele wedstrijd speelde, stijgt ondanks het puntverlies naar stek negen. Nürnberg blijft vijftiende. Viervoudig Nederlands international Jeffrey Bruma viel na veertien minuten in bij HSV.

Fortuna Düsseldorf en FC Augsburg maakten er in hun treffen een doelpuntenfestijn van: 3-2 in voordeel van de Augsburgers. De uitploeg kwam onder meer dankzij twee goals van Sascha Mölders met 3-0 voor, maar zag Stefan Reisinger (twee goals) Düsseldorf nog bijna een punt bezorgen.

Het was pas de tweede overwinning van het seizoen voor Augsburg, dat daarmee naar twaalf punten en de zeventiende plek stijgt. Düsseldorf blijft veertiende.

HSV met Van der Vaart niet voorbij Nürnberg (Foto: Novum)