Hadewych verrast Rachel in Hazes-musical

Hadewych Minis heeft zondagmiddag haar vuurdoop beleefd in de rol van Rachel Hazes. In het DeLaMar Theater in Amsterdam kreeg de actrice een eigen première van de musical Hij gelooft in mij. Hadewych speelt de komende maanden afwisselend met Chantal Janzen de hoofdrol in de productie.

Na de staande ovatie van het publiek, onder wie de familie Hazes en theaterproducent Joop van den Ende zei Hadewych blij te zijn dat de kop er af is. "Het ging gelukkig heel goed. We hadden een hele goede energie samen. De emoties zaten erin en het was goed gelaagd en we bleven kalm. Rachel heeft gezegd dat ze het goed vond, dus nu ben ik helemaal blij. Dat is een hele opluchting."

Hadewych vertelde nauwelijks voorstellingen met Chantal in de hoofdrol te hebben bezocht om haar niet na te bootsen. "Ik wilde mijn eigen versie van Rachel creëren", legde Minis uit.

"Ik vind dat Hadewych ons heel erg heeft verrast vandaag", complimenteerde de echte Rachel de nieuwe hoofdrolspeelster. "In november bij de première van Chantal waren we toch meer voorbereid door de try-outs en het lezen van het script. Vandaag is de voorstelling twee keer zo hard bij ons binnengekomen", aldus de weduwe van André Hazes op wiens levensverhaal de musical gebaseerd is.

Dré Hazes zei onwijs kippenvel te krijgen van het acteerwerk van Hadewych. Hij houdt van haar rauwe stem als ze zingt. "Ik ben ook echt verrast", zei Dré. "Ik leer steeds meer van de voorstelling genieten", constateerde Roxeanne. Rachel Hazes en de kinderen hielden het niet droog tijdens de première. Rachel: "Het is natuurlijk ook zo'n mooi verhaal."

Hadewych verrast Rachel in Hazes-musical
Hadewych verrast Rachel in Hazes-musical (Foto: ANP)