'McGregor en Watts niet onaanraakbaar'

Ewan McGregor en Naomi Watts zijn geen onaanraakbare sterren. Dat vindt Juan Antonio Bayona, die het tweetal regisseerde in het drama The Impossible over de tsunami in de Indische Oceaan in 2004.

"Bij een zwaar emotioneel drama als dit is het van groot belang dat het publiek zich kan inleven in de personages", zegt Bayona tegen Novum Nieuws. "Dat lukt niet met de allergrootste wereldsterren, die hebben veel te veel bagage."

Volgens de Spaanse filmmaker zijn McGregor en Watts bekend genoeg om het internationale filmpubliek naar te bioscoop te krijgen, maar overschaduwen zij hun personages niet. "Ze spelen geen fantastische helden die alles kunnen, maar juist doodnormale mensen. Dat is precies de kracht van dit scenario."

McGregor en Watts spelen een vader en moeder van drie zoons. Tijdens hun kerstvakantie in Thailand wordt het gezin verrast door de tsunami, die het vakantiedorp aan de kust wegvaagt.

De 37-jarige Catalaan denkt dat de film herkenbaar is voor iedereen die in zijn leven ooit tegenslag heeft meegemaakt. "De tsunami op zich is niet eens zo belangrijk, het gaat om de effecten ervan op de alledaagse personages, die daarmee laten zien juist heel bijzonder te zijn."

Ook vindt Bayona het bij een film als deze nog belangrijker dan anders dat de acteurs elkaar goed kennen. "Gelukkig hadden Ewan en Naomi in de film Stay al een stel gespeeld. Dat hielp enorm."


Juan Antonio Bayona (Foto: Novum)