[Ligue 1] Bordeaux acteert sterk tegen Rennes

Girondins Bordeaux klimt gestaag richting de subtop na een sterke zege op Stade Rennes (0-2). AS Nancy speelde gelijk en blijft daardoor hekkensluiter.

Het noodlijdende Nancy had het zwaar tegen Lille. De hekkensluiter van de Ligue 1 kwam in de eerste minuut reeds op achterstand te staan dankzij een treffer van Nolan Roux. Romain Grange bracht de thuisploeg in de loop van de eerste helft weer op gelijke hoogte, maar via Dimitri Payet kwam Lille opnieuw aan de leiding en gingen Les Dogues met een 1-2 voorsprong de rust in.

Uiteindelijk wisten Les Chardons alsnog een punt te pakken. Na rust scoorde Thomas Ayasse de gelijkmaker. De 2-2 is voor Nancy echter onvoldoende om de laatste plaats te ontstijgen.

Bordeaux kende een sterk uitduel bij Stade Rennes. In de eerste helft werd niet gescoord, maar in het tweede bedrijf wist de ploeg van Francis Gillot de overwinning naar zich toe te trekken. Het was Yoan Gouffran die in de 57e minuut de score wist te openen. Op aangeven van Fahid Ben Khalfallah scoorde hij de 0-1.

Ruim een kwartier later was het Henri Saivet die het duel in het voordeel van Les Girondins wist te beslissen. Zijn knal leverde de 0-2 op en dit werd ook de uiteindelijke uitslag.