Arsenal heeft 17 miljoen over voor Villa

Arsenal heeft zich bij FC Barcelona gemeld voor aanvaller David Villa en de Londense club is ook geïnteresseerd in Adrián López (Atlético Madrid). Arsenal bracht vorige week al een bod van 12,3 miljoen euro uit op López, weet Goal.com.

The Gunners bereiden een tweede bod voor, maar eerst wil manager Arsène Wenger weten of de komst van David Villa haalbaar is. De Fransman is erg gecharmeerd van de topscorer aller tijden van Spanje. Wenger is bereid om zeventien miljoen euro te betalen voor de 31-jarige Villa.

De Spanjaard kan in Londen hetzelfde salaris krijgen als bij Barcelona, namelijk zo'n 135.000 euro per week. Of Barça wil meewerken is echter nog maar de vraag. Eerder liet de club al weten dat Villa niet in aanmerking komt voor een verhuur.

De Londenaren willen deze maand één centrale aanvaller toevoegen, die op meerdere posities uit de voeten kan. De nieuwe aankoop moet dan de concurrentie aangaan met Olivier Giroud en Theo Walcott. Arsenal staat na twintig duels op de zesde plek in de Premier League.