PSV strikt Zweedse middenvelder Hiljemark

PSV heeft zich volgens Voetbal International verzekerd van de diensten van Oscar Hiljemark. De Zweed wordt vanmiddag gepresenteerd. De Eindhovenaren bereikten donderdag al een persoonlijk akkoord met de middenvelder.

Nu zijn ook PSV en Elfsborg tot overeenstemming gekomen. De club legt 2,2 miljoen euro neer voor Hiljemark. Ook Nice was lange tijd in de race voor de handtekening van de 20-jarige Zweed. Die had echter geen trek in een avontuur in Frankrijk. Nice had al wel een bod uitgebracht op Hiljemark, van 2,3 miljoen euro.

Door de komst van de middenvelder lijkt de rol van Orlando Engelaar bij PSV definitief uitgespeeld. De routinier mag, net als Stanislav Manolev, Jagos Vukovic en Stef Nijland, vertrekken.

Update 15.45 uur
PSV heeft zich versterkt met de Zweed Oscar Hiljemark. De 20-jarige middenvelder heeft een contract getekend voor 4,5 jaar. Hij komt over van Zweeds kampioen IF Elfsborg, waar hij drie seizoenen actief was. Zaterdag reist de jeugdinternational, die met rugnummer 27 gaat spelen, al mee naar het trainingskamp in Thailand.

"PSV heeft een grote reputatie in heel Europa. Deze keuze voelt heel goed", laat Hiljemark vrijdag weten op de website van de Brabanders. "Ik heb heel veel zin om bij PSV te komen spelen. En kampioen worden natuurlijk, net als met Elfsborg. Twee titels in één seizoen, dat zou fantastisch zijn."

Hiljemark, die al twee keer zijn opwachting mocht maken in het nationale elftal, was de afgelopen twee jaar een vaste waarde bij Elfsborg. Afgelopen seizoen scoorde hij twee keer in 28 wedstrijden.