Lurling weigert naar Valencia te rijden

Anthony Lurling gaat toch niet met NAC Breda mee op trainingskamp naar Valencia. De aanvaller heeft vliegangst en wil de 1800 kilometer niet per auto of trein overbruggen.

"Het is jammer, maar ik ga zondag niet mee. Het is niet verstandig, de afstand is te groot. Als ik vanuit mijn woonplaats Den Bosch naar mijn schoonouders in Hoorn moet rijden, ben ik al blij als ik na anderhalf uur uit de auto kan stappen", zegt Lurling in het Algemeen Dagblad.

De aanvaller gaat al jaren niet mee op trainingskamp. Technisch directeur Jeffrey van As wilde graag dat Lurling nu wel naar Spanje zou afreizen, vanwege de slechte sportieve prestaties van de club. "Alle opties zijn inmiddels besproken met de directie. Ik snap dat ze het niet leuk vinden, maar ik speel al zo lang met deze ploeggenoten dat deze zes dagen niet veel uitmaken."

"Ik begrijp de argumenten van Jeffrey wel, zeker met het oog op de komende weken waarin we cruciale wedstrijden spelen tegen onder meer VVV en PEC Zwolle. Het is echter niet goed om mij twee dagen heen en twee dagen terug naar Valencia te laten rijden. Dan ben ik niet optimaal fit voor de wedstrijd tegen VVV", aldus Lurling.