Bale pareert schwalbe: "Hetzelfde liedje"

Gareth Bale is verbaasd over zijn gele kaart in het duel met Sunderland. Scheidsrechter Martin Atkinson greep kort voor tijd naar de borstzak na een valpartij van de Welshman.

Bale werd in de zestienmeter licht getoucheerd en Atkinson beoordeelde de valpartij als een schwalbe. De vleugelspeler van Tottenham Hotspur was het hier niet mee eens. "Het was een overtreding", zei Bale tegen Engelse media. "Het is elke keer hetzelfde liedje. Dit is al de derde maal dit seizoen."

"Wat moet ik doen om een overtreding mee te krijgen? Het was gewoon een overtreding. De scheidrechter moet beter opletten", aldus de sterspeler van Spurs. Het was niet de eerste keer dat Bale werd bestraft voor een vermeende schwalbe. De Welshman denkt niet dat hij een slechte reputatie krijgt door zijn gele kaarten.

"Mensen moeten zeggen wat ze willen. Ik maak me er niet druk om", besluit Bale. De vleugelspeler wordt gesteund door manager André Villas-Boas. De Portugees vond dat Atkinson een fout maakte. "Het lijkt erop dat scheidsrechter hem doelgericht aanpakken", zegt Villas-Boas. Spurs won met 1-2 bij Sunderland.