Mancini overweegt geen spitsen op te stellen

Manchester City beschikt met Carlos Tevez, Sergio Agüero, Edin Dzeko en Mario Balotelli over vier topspitsen, maar dit kwartet wist in de afgelopen acht Premier League-wedstrijden samen slechts driemaal doel te treffen. City-coach Roberto Mancini overweegt daarom om alle spitsen naar de bank te verwijzen.

De oefenmeester sprak met Manchester Evening News. "Het begint zo langzamerhand een groot probleem te worden dat we niet scoren. Daar moet verandering in komen." Hij overweegt daarom net als FC Barcelona geen spitsen op te stellen of slechts één van zijn grootverdieners. "Maar er moet in elk geval iets gebeuren."

Harde maatregelen wil Mancini in ieder geval niet schuwen. "Als we kampioen willen worden, zullen we weer moeten gaan scoren zoals vorig seizoen. We beschikken over topspitsen, maar misschien zijn ze te gemakzuchtig omdat ze denken dat er toch wel weer kansen gecreëerd zullen worden. Als je een kans krijgt, moet je die benutten. We hebben vier spitsen van wereldklasse en het is tijd dat zij doelpunten gaan maken. Daar worden ze immers voor betaald."