Grosjean racet ook in 2013 voor Lotus

Romain Grosjean zal ook in het Formule 1-seizoen 2013 voor Lotus gaan racen. Dit heeft het team uit Enstone vandaag bekendgemaakt. De Fransman toonde eerder dit jaar zijn snelheid door drie podiumplaatsen te pakken, maar was even zo vaak betrokken bij race-incidenten. Het jaar sloot hij wel goed af door de Race of Champions op zijn naam te schrijven.

Grosjean moest dit jaar de race in Italië missen omdat hij te vaak betrokken was bij startincidenten. Na zijn terugkeer presteerde de Fransman echter minder sterk dan voorheen, waardoor het lang onzeker bleef of hij contractverlenging bij Lotus zou krijgen. Gisteren toonde hij tijdens de Race of Champions aan uit het juiste racehout gesneden te zijn door op weg naar de finale zowel regerend wereldkampioen Sebastian Vettel als zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher te kloppen.

"Het is fantastisch dat ik nog een jaar bij Lotus mag blijven. Ik vind het prachtig dat ik van iedereen in Enstone steun mag ontvangen en ik wil hun vertrouwen belonen wanneer we in Australië weer de baan op gaan. In mijn eerste seizoen in de Formule 1 heb ik veel geleerd en die lessen wil ik nu in de praktijk brengen. Volgend jaar wil ik consistenter en sterker presteren. Achter de schermen vinden er mooie ontwikkelingen plaats en ik kijk erg uit naar wat de E21 kan."