[NBA] Spurs verliezen ook bij Portland

San Antonio Spurs heeft in de NBA zijn tweede opeenvolgende nederlaag geslikt. Na het verlies bij Utah Jazz ging de nummer twee van de Western Conference ook onderuit bij Portland Trail Blazers. De thuisploeg zegevierde met 98-90. Guard Damian Lillard speelde een belangrijke rol in de zege met 29 punten, zijn beste productie ooit in de NBA. Tony Parker kwam namens de Spurs tot 21 punten.

Ondanks de nederlaag blijft San Antonio wel gedeeld aan kop in het westen, met achttien overwinningen in 24 duels. Medelijstaanvoerder Oklahoma City Thunder heeft echter nog twee duels tegoed. Portland is de huidige nummer elf van het westen.

De koploper van het oosten New York Knicks won ook zijn negende thuisduel van dit seizoen. Het uiterst matig presterende Los Angeles Lakers werd met een 116-107 nederlaag huiswaarts gestuurd. De 31 punten van Kobe Bryant mochten voor de Lakers niet baten. Knicks-forward Carmelo Anthony eindigde op dertig punten, waarvan hij er 22 in het eerste kwart produceerde.

Charlotte Bobcats zette bij Atlanta Hawks zijn belabberde reeks voort. De ploeg ging voor de tiende keer op rij onderuit: 113-90. Devin Harris werd met twintig topscorer namens de Hawks, die samen met titelhouder Miami Heat tweede staan in de Eastern Conference. De Bobcats nemen de elfde positie in.