'Christopher Walken is maffe psychopaat'

Sam Rockwell vond zijn tegenspeler Christopher Walken soms net een psychopaat. In de misdaadkomedie Seven Psychopaths spelen de acteurs twee hondenkidnappers bij wie een steekje los zit. "Die man is zo intens, soms geloof je gewoon dat hij echt niet spoort", zegt Rockwell tegen Novum Nieuws.

In Seven Psychopaths zijn Rockwell en Walken te zien als de werkloze acteur Billy en de gepensioneerde nietsnut Hans, die wat bijverdienen door honden te ontvoeren om ze vervolgens aan de nietsvermoedende eigenaars terug te geven en het vindersloon op te strijken. Als ze echter per ongeluk de Shih Tzu van de geflipte crimineel Charlie, een rol van Woody Harrelson, ontvoeren, halen ze zich meer onheil op de hals dan ze hadden verwacht.

De 44-jarige Rockwell staat bekend om zijn excentrieke rollen in films als Confessions of a Dangerous Mind, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy en Moon. Hij is dus wel wat gewend, maar de acteerprestaties van de 69-jarige Walken sloegen alles.

"Christopher kan echt alles maken op zo'n set", lacht Rockwell. "Ik moet steeds oppassen dat ik het niet te dik aanzet, want anders wordt het koddig of gewoon sneu. Chris niet, die gooit alle remmen los. Je ziet zelfs dat hij daar door de jaren heen steeds beter in is geworden."

Walken, die sowieso al bekendstaat om het vaak op de hak nemen van zijn eigen imago, houdt zich in Seven Psychopaths inderdaad geen moment in. Dat vindt ook regisseur Martin McDonagh, bekend van Six Shooter en In Bruges. "Dan wacht Chris net te lang met antwoord geven en lacht hij nog even guitig naar zijn tegenspeler", licht hij toe. "Maar het wordt nooit schmieren. Ontzettend knap."

De filmtitel duidt op de rode draad in de film, de titel van een filmscript waar Colin Farrells personage Marty, een scenarist met writer's block, al tijden op zwoegt. Om aan goede ideeën te komen plaatst hij een advertentie voor echte psychopaten, zodat zij hem hun verhalen kunnen vertellen. Uiteindelijk blijken de grootste psychopaten echter regelmatig bij hem over de vloer te komen, zoals zijn goede vriend Billy en diens compagnon Hans.

In de film zijn ook Tom Waits en Olga Kurylenko te zien. Seven Psychopaths draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscoop.